Spring naar inhoud

BIODANZA

Biodanza - dans van het leven -

Biodanza is een dansmethode, die je meer in je lichaam en dichterbij je gevoel brengt. Het is een systeem dat werkt met een combinatie van muziek, beweging, contact en emotie. Het is een zachte vriendelijke, plezierige manier om je vertrouwen te vergroten en meer in contact met je lijf te zijn. Het is een systeem dat je helpt om vrijer en expressiever door het leven te bewegen. Het helpt je stap voor stap voluit te leven. Muziek is een belangrijke ondersteuning in dit proces. We dansen op klanken van o.a. salsa, jazz, pop, klassieke, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.

We beginnen de les met actieve oefeningen op ritmische en levendige muziek. Later in de les dansen we rustiger op melodische en ingetogener muziek. Bij biodanza gaat het altijd om je eigen beweging en niet om mooie sierlijke danspasjes die je herhaalt. Je danst je eigen dans!

Het eerste deel versterkt je identiteit, het tweede deel versterkt je vermogen om contact te maken met jezelf, de ander en het universum.

De grondlegger van de methode is Rolando Toro Araneda uit Chili, psycholoog en kunstenaar. Hij zag dansen als oervorm van expressie, communicatie en heling. Hij heeft de methode ontwikkeld om mensen meer geluk te laten ervaren in hun leven. Door wetenschappelijk onderzoek heeft hij aangetoond dat muziek en beweging lichamelijk processen kunnen stimuleren die zorg dragen voor meer balans in je leven. De methode is in de loop der tijd verder ontwikkeld en verspreid over de wereld. Momenteel wordt in 51 landen biodanza beoefend.

 

 

Bij deelnemers die wekelijks biodanza oefeningen doen verbetert de conditie, het humeur en de flexibiliteit.