Spring naar inhoud

over ons

 

 

Lysanna en Frederieke hebben allebei de 3-jarige biodanza-opleiding in Rotterdam gevolgd.                           

Lysanna links, Frederieke rechts

Lysanna

Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van een prachtige zoon en dochter. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de zorg. Ik houd erg van buiten zijn en geniet van de natuur. Acht jaar geleden kwam biodanza in mijn leven. Na een onrustige periode in mijn leven was ik op zoek naar een manier om bij mezelf te blijven. In biodanza ontdekte ik de mogelijkheid om dit te leren. Door de dans van het leven te dansen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, balans gevonden, ervaar ik meer plezier in het leven en voel ik me verbonden met mezelf, de mensen, de engelen en de natuur om me heen. De vrijheid om te bewegen geeft mij letterlijk de kracht om bewust mijn leven te creëren; een leven zoals ik het verlang. 

Frederieke 

Ik ben een trotse moeder van 3 levenslustige en energieke zonen. Als kind vroeg ik me al af wat ik op deze aarde kwam doen. Dat gevoel van onwetendheid en nieuwsgierigheid is me altijd bij gebleven. En na heel wat omwegen waarin ik werkzaam was als communicatiemedewerkster, kokkin, medewerker inloophuis heb ik een mooie ontdekking gedaan. Het in beweging brengen van zowel kinderen, volwassenen en ouderen is een rode draad in mijn leven. Momenteel begeleid ik ouderen met dementie dmv gesprek, meebewegen en afstemmen. Een taal die ik via de dans me goed heb eigen gemaakt. Het wekelijks les geven aan een reguliere groep (20 tot 80 jaar) is telkens een feestje. Mijn grote wens is om nog veel meer mensen met de dans in aanraking te brengen.

Van een spiritueel coach kreeg ik de tip Biodanza te gaan doen. DAT NOOIT dacht ik toen nog. Maar toch heb ik mezelf de kans geboden te ervaren wat Biodanza voor mij kon betekenen. Wat een ervaring was de eerste bijeenkomst! Ik voelde me thuiskomen in mijn eigen lichaam en voelde me werkelijk verbonden met de mensen die ik verder niet kende. Dit was de vorm van dansen die mij voedde. Wekelijks ervoer ik het gemak om als het ware de opgelopen ballast er uit te dansen, meer in contact te komen met mijn eigen ZIJN en meer en meer te genieten, De verbinding die Biodanza je weer laat ervaren met de kracht van het leven is magisch. Inmiddels snap ik ook wat ik hier te doen heb 🙂

Biodanza heeft  ons beiden erg veel gebracht, en we geven het systeem dan ook met veel liefde en passie door.